wie is YIB bedrijfyoga

birgit

Yoga IBedrijf (2004) is een initiatief van Birgit Bek. Het idee om les te geven bij bedrijven is ontstaan uit eigen ervaring van de combinatie  van werk en yoga. Een dag werk afsluiten met een yogasessie creeërt extra opmerkzaamheid wat betreft balans in leven en werk. Door te werken onder wisselvallige omstandigheden en werkdruk middels oa produktie- en researchwerkzaamheden, het maken van tentoonstellingen en portretschilderen ontstond er een zoektocht naar balans in en na extreme omstandigheden. Soms nachtenlang doorwerken om iets af te krijgen gevolgd door rustige dagen. Hierdoor is zelfkennis ontstaan middels het uitvoeren van de yogahoudingen tijdens deze omstandigheden. Gemoedstoestanden worden helderder zoals blijmoedigheid, rusteloosheid, inspiratie, activiteit, passiviteit, humoristisch-, leeg- en helderzijn.

De yogasessies ondersteunen balans in spanningsverschillen en centreren de aandacht. Het geeft rust, en afstand nemen van de dag wordt gemakkelijker. Maar dat is niet het enige waar yoga om gaat. Middels rust en afstand kan je beter doordringen tot bewustzijnslagen die liggen opgeslagen onder de oppervlakte van alledag. Het vinden van de overeenstemming van het innerlijk (gevoel) en uiterlijk (werk).

Birgit: ‘Mijn inspiratie is om deze wetenschap, die al zo oud is en niet al teveel vraagt in aanschaf (een matje) en zo vruchtbaar is, door te geven.’
 
Birgit is een gediplomeerd yogadocente en geeft al meer dan 16 jaar les bij bedrijven.
 
Birgit Bek 7-11-1967 geboren te Amsterdam opleiding yoga: hatha raja yogadocent Unide 1995-1999, Hans Wesseling, Amsterdam, opleiding meditatie, Hans’t Hart 2006-2007, Tilburg, yogalessen van Inez Damen, Margriet Post 2005-2007, Skadi van Paasschen 2009-2012 Amsterdam 2005-heden bedrijfsyogadocent. opleiding naast yoga: kunstacademie Wackers, klassiek, 1995-1996 , Amsterdam toegepaste kunstgeschiedenis 1999-2002, Amsterdam werk: 2002-2005 curator; tentoonstelling ‘Baby, in between the chemistry of violence’ – Hochschule in Potsdam/Berlijn. Tentoonstelling ‘Lux’,eenheidsaanduiding van licht, Galerie Aschenbach, Amsterdam. Produktie tentoonstelling Sonsbeek in Arnhem. Productie tentoonstelling ‘The Crystal World’, Amsterdam. 2014 – heden (portret)schilder, 2021 – heden research. Yogadocente bij de Gemeente Amsterdam sinds 2007.